60. Bocskai István Ökölvívó Emlékverseny

2016. február 21., 19:34
Debrecenben az Oláh Gábor utcai sportkomplexumban egy kis világbajnoksággal felérő színvonalú mezőny szereplésével - két világbajnok és hét Európa-bajnok az indulók között - zajlott a 60. Bocskai István Emlékverseny. Négy kontinensről érkeztek ökölvívók, 28 ország 140 öklözője versenyzett az aranyéremért.

Magyarországot képviselő bunyósok közt ott volt a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület versenyzője, Hámori Ádám, aki félnehézsúlyban indult. A súlycsoport közel tele volt, négy napig tartott a verseny, ezért maximum 16 fő indulhatott. Ádám kategóriájában 13-an küzdöttek meg az első helyért. Az első versenynapon Ádám még pihenhetett, majd a legjobb 8 közé jutásért a londoni olimpia nehézsúlyú bronzérmesével kellett megküzdenie. Az azeri Mammadovnak több érme is van világversenyekről, harmadik volt a világbajnokságon és aranyérmet szerzett az Európa Bajnokságon és az Európa Játékokon is. 

- Több meccsét is láttam korábban Mammadovnak, igaz akkor még 91kg-ban bunyozótt, tudtam, hogy nem lesz könnyű dolgom, de nem lehet 10kg-t fogyasztani teljesítményromlás nélkül, bizakodva mentem ringbe ellene. Tudni kell róla, hogy nagyon magas, hosszúkezű, kellemetlen bunyós, az első menetben nem is találtam a megfelelő ütőtávot, kevésszer találtam el, kívülről kiboxolt, sokat mozogva lábon. A második menetben fokoztam a nyomást, többször voltak eredményesek a támadásaim, de nehezen birkóztam meg az ütőtávbeli előnyével. A menet vége felé már többször közel tudtam kerülni hozzá, láttam rajta, hogy már nem annyira friss a mozgása és kezd fáradni, de ez még nem volt elég, hogy elvigyem a menetet. A harmadik menetben többször is sikerült tisztán eltalálnom, elfáradt és már nem mozgott el lábon, így könnyebben közel kerültem és szépeket találtam, talán ezt a menetet még meg is nyertem. Összességében nem volt elég ez a teljesítmény a győzelemhez, egyhangú pontozással kikaptam, de nem szomorkodtam, hiszen egy nagyon jó ellenféllel sikerült jót boxolnom, ami még több erőt és hitet ad a továbbiakban. A következő megmérettetés Budapesten lesz, a Széchenyi Emlékverseny, ami egyben a hazai kvalifikációs verseny a törökországi és azerbajdzsáni kvótaszerző versenyekre. A legfőbb cél most az, hogy kiharcoljam a kvótát a rio-i olimpiára, most mindent ennek rendelek alá, és ezúttal szeretném megköszönni a támogatóimnak minden segítségét!


« Vissza az előző oldalra!


Elérhetőségek

Hámori Ádám

9730 Kőszeg,

E-mail:
hamcsi_box@hotmail.com
Hámori Ádám - Magyar