61. Bocskai István Emlékverseny

2017. július 14., 12:41
Hámori Ádám bronzérmet szerzett

A Bocskai ökölvívó-emlékverseny népes nemzetközi mezőnyében a kőszegi Hámori Ádám képviselte egyedül a vasi színeket. A 91 kilós súlycsoportban 11 bunyós nevezett. Az első versenynapon Hámorinak nem kellett ringe lépnie. A csütörtöki elődöntőben viszont a riói olimpiát is megjárt kínai Fengkai Yu várt rá. A beszámolók szerint a nap egyik legforróbb hangulatú mérkőzését vívták. Hámori óriási adok-kapokba keveredett ellenfelével - az ázsiai bokszolót a második menet végén megintették. Ádám bírta a tempót, óriási elszántsággal végig gyötörte ellenfelét, végül egyhangú pontozással győzött. Az pedig gyorsan kiderült, hogy a pénteki elődöntőben sem fog unatkozni, ugyanis egy Rióban úgyszintén szerepelt öklöző, a lengyel Európa-bajnoki ezüstérmes (2015) Igor Jakubowski került az útjába.

 

Az elődöntőt remekül kezdte Hámori, ám a második menetben rutinosabb, esélyesebb ellenfele fölé kerekedett, egy tarkóütés után számolni kellett a vasi bunyósra - lengyel riválisát nem intették meg a tarkóütésért. A harmadik menetben Hámori ismét összekapta magát, egyértelműen riválisa fölé nőtt, ám 10 másodperccel a vége előtt
mélyütésért megintették, ezzel elbukta a kiélezett meccset. Két bíró döntetlenre hozta az összecsapást, háromnál a lengyel nyert.

- Nagyon bosszúsak vagyunk. Az biztos, hogy Ádám nem élvezte a hazai pálya előnyét, az orosz mérkőzésvezető érdekes felfogásban bíráskodott - füstölgött Varsányi Áron, Hámori Ádám trénere, a Fitt-Box vezetőedzője. - A közönség is mellettünk állt - hiába. A lényeg az, hogy Ádám jól bokszolt, bizonyította, hogy a 91 kilós súlycsoportban is fel tudja venni a versenyt az erősebb, előzetesen esélyesebbnek ítélt nemzetközi ellenfelekkel. A bronzérem is szépen csillog, de egyelőre emésztgetjük a történteket.

 


« Vissza az előző oldalra!


Elérhetőségek

Hámori Ádám

9730 Kőszeg,

E-mail:
hamcsi_box@hotmail.com
Hámori Ádám - Magyar