Címvédőként érkezett, címvédőként távozott!

2013. március 29., 13:24
A minden évben megrendezésre kerülő,legnagyobb hazai ifiúsági versenyen,az Énekes István Emlékversenyre 37 egyesület 93 versenyzője mérlegelt! Ezen a versenyen a szakma, a jövő felnőtt versenyzőit szemrevételezheti.

Tőlünk két versenyző indult ezen a rangos tornán, a félnehézsúlyú címvédőnk Hámori Ádám, és a kisváltósúlyú kiválóságunk, Horváth Roland.

Aki tehette a 81kg-os súlycsoportból elkerülte Ádámot, így 4-en maradtak a súlyába.A 64 kg telített volt, így Rolit mindjárt az első nap ringbe szólították.

Az első ellenfele a Vasasos Szabó László volt...ezt a mérkőzést versenyzőnk rövidre zárta, az első menetben lütötte riválisát, majd vége is lett az ökölharcnak.

Második nap a Balatonlellei, roppant erős, junior Magyar bajnoki ezüstérmes Kovács Roland következett. A fiúk jól ismerik egymást,hiszen serdülő koruk óta szinte egy súlycsopotban mérkőznek. A mi Rolink kezdett jobban, a lellei ellenfelére mindjárt az első menetben számolnia kellett a vezetőbírónak....a végeredmény pontozásos siker nekünk, azaz Roland bejutott az elődöntőbe!

 

A négy között a honi ökölvívás egyik legnagyobb ígérete, a többszörös Magyar bajnok, Európa bajnoki bronzérmes KSI-s Bársony Bernárd nézett farkasszemet versenyzönkkel. Az első menetben Berni volt a jobb, a másodikban Roland beleerősített majd a harmadikban ismét Berni dominált, így pontozással elvesztettük a csatát...a srácok egy nagyon kemény mérkőzést vívtak és versenyzőnk végig partyban volt a bajnokkal! Rolika gratulálunk a bronzéremhez!!

81 kg-ban Ádám a paksi Benkő Norberttel mérkőzött és címvédőként bizony nem is engedte hosszúra a gyeplőt...az első menetben számolás, a másodikban feladás és győzelem!

A döntőben a salgótarjáni Berki Csaba ellen lépett a szorítóba, majd hamarosan távozott is, az első menetben vége lett az összecsapásnak, így címvédőként hagyta el ismét a kötélnégyszöget ! Győzelem az első menetben!

 


« Vissza az előző oldalra!


Elérhetőségek

Hámori Ádám

9730 Kőszeg,

E-mail:
hamcsi_box@hotmail.com
Hámori Ádám - Magyar