Felnőtt Európa Bajnokság 2017.

2017. július 14., 12:46
Világbajnoki kvalifikációval tért haza az Ukrajnában rendezett felnőtt Európa Bajnokságról a kőszegi Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesület bunyósa, Hámori Ádám.

Harkiv városa adott otthont az idei felnőtt ökölvívó Európa Bajnokságnak, amelyre 40 ország 260 versenyzője nevezett. A magyar válogatottban ott volt a kőszegi 22 éves, négyszeres magyar bajnok, 91 kg-s Hámori Ádám. Hámori jól teljesített, bejutott a legjobb nyolc közé, ezzel kvalifikálta magát a szeptemberi, hamburgi világbajnokságra.
- Remekül sikerült a felkészülésem, hat hetet edzőtáboroztam Tatán, az Olimpiai Edzőtáborban, így jó erőben utaztam ki pályafutásom első felnőtt Európa Bajnokságára. A sorsolásnál is volt némi szerencsém, hiszen a németek másodszámú, kevésbé rutinos versenyzőjével kezdtem, akit magabiztosan győztem le. A nyolc közé jutásért egy fizikálisan nagyon erős, küzdős szlovák ellen léptem a ringbe, akit már jól ismertem,2015-ben legyőztem az Európa Játékokon. Nagy csatában megosztott pontozással ismét nyertem, és ez a győzelem azt jelentette, hogy utazhatok a világbajnokságra. A negyeddöntőben az aktuális orosz olimpiai, világ- és Európa bajnok várt rám. Nem én voltam a meccs esélyese, de igyekeztem nem megilletődötten bunyózni, megnehezíteni ellenfelem dolgát, és úgy érzem sikerült is. Nagyot küzdöttem, nem adtam olcsón a bőröm. A szakvezetésnek komoly elvárásai voltak velem szemben, szerencsére ennek sikerült megfelelni és magamnak is, hiszen mindent kiadtam magamból, ami végül az öödik helyhez volt elegendő. 
Most egy hosszabb pihenő következik, majd megkezdem a felkészülést a világbajnokságra. Edzőtáborozok Budapesten, Németországban és Tatán, összesen hat hetet. 
A világbajnokságon roppant erős mezőny vár rám, hiszen csak a legjobbak kvalifikálták magukat. Az biztos, hogy ezúttal is tisztességesen felkészülök és pályafutásom első felnőtt vb-jén mindent meg fogok tenni a minél jobb eredményért. 

Forrás: Tóth Gábor


« Vissza az előző oldalra!


Elérhetőségek

Hámori Ádám

9730 Kőszeg,

E-mail:
hamcsi_box@hotmail.com
Hámori Ádám - Magyar