Hámori Ádám jó formában tért vissza a kubai edzőtáborból

2016. január 26., 20:48
Ismét ott volt a magyar ökölvívó-válogatott kubai edzőtáborában a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó SE ifjú bunyósa, Hámori Ádám.

Január 8-22. között Kubában edzőtáborozott a magyar ökölvívó-válogatott - sorozatban már hatodik alkalommal. Az ország 6 legjobb bunyósa utazhatott Havannába, a keretben ott volt a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület kiválósága, a 21 esztendős korára már háromszoros magyar bajnok Hámori Ádám.

A magyar küldöttség az 1991-es Pánamerikai Játékokra épült gigászi stadionban és a szomszédos edzőtáborban dolgozott. Erőltetett menet várt a sportolókra. Reggel hétkor 45 perces, nyolc kilométeres futás vezette fel a napot, délelőtt rendszerint az ifjúsági világbajnokságra készülő korosztályos kubai válogatott tagjaival kesztyűztek a mieink, gyakorolva a technikai és a taktikai elemeket, délutánonként pedig kondicionáló és erőfejlesztő foglalkozások szerepeltek a programban. Az utolsó két napon a két olimpiai és négy világbajnok bunyóst felvonultató kubai felnőtt válogatott tagjaival kesztyűztek a magyar bokszolók.

- Negyedszer voltam Kubában, szinte már törzsvendégnek számítok - fogalmazott viccesen Hámori Ádám.
- Ám nem nyaralni járunk Havannába, nem sokcsillagos szállodában lakunk, a hangsúly a munkán, a kőkemény munkán van. Rengeteget dolgoztunk, mindössze egy nap pihenőt kaptunk, elmehettünk a szokásos városnézésre, illetve piacoztunk - és egyik este pedig volt egy jó hangulatú foci. Kubában csodálatos az időjárás, de ezúttal egyetlen egyszer nem tudtunk napozni, vagy kimenni a tengerpartra, ugyanis két hétig egyfolytában szakadt az eső. A hazafelé vezető repülőúton pedig óriási viharba kerültünk az óceán felett, komoly pánikhangulat uralkodott a fedélzeten, kis túlzással lejátszódott előttem az egész életem - ez volt a hab a tortán. De becsülettel dolgoztam, szerintem tökéletes erőnléti állapotban tértem haza, vagyis roppant hasznos volt a kubai edzőtábor. Kell is az erő, mert szeretnék ott lenni a rioó olimpián. Még két kvalifikációs versenyen lesz lehetőségem kiharcolni a kvótát: áprilisban Törökországban, júniusban pedig Azerbajdzsánban. Február 3-án kezdődik a hagyomásnyos Bocskai István emléktorna Debrecenben, erős nemzetközi mezőny jött össze, mindjárt le is mérhetem, hogy hol tartok - zárta szavait Hámori Ádám.

- Amit elterveztünk, azt megvalósítottuk. A cél a fizikai képességek fejlesztése volt, ami egy alapozó jellegű edzőtáborban elsődleges, de emellett a technikai-taktikai képzésre is figyelmet fordítottunk. A kubai fiatalokkal és a nagy bajnokokkal folytatott kesztyűzéseket, az ott elsajátított kreativitást semmi sem pótolhatta volna itthon. Összeségében jól bírták a fiúk a sokuknak szokatlan intenzitású és erősségű edzéseket, végtére is idehaza nincsenek hozzászokva a napi háromszori tréninghez - értékelte a Magyar Ökölvívó Szakszövetség honlapján Kovács László szövetségi kapitány.

Tóth Gábor


« Vissza az előző oldalra!


Elérhetőségek

Hámori Ádám

9730 Kőszeg,

E-mail:
hamcsi_box@hotmail.com
Hámori Ádám - Magyar