Hámori háromszoros felnőtt bajnok

2015. december 16., 13:18
A 2015. évi Felnőtt Ökölvívó Országos Bajnokságon 45 szakosztály 86 versenyzője lépett ringbe.

Hámori címvédőként érkezett a versenyre, hiszen tavaly 81kg-ban aranyérmet szerzett. Az év egyik legjelentősebb hazai versenyén négy napig küzdöttek az ökölvívók a bajnoki címért.
81kg-ban indultak a legtöbben, 13 versenyző. Hámori kiemelként várta a sorsolást, az első nap egy ajkai versenyzőt vert egyhangú pontozással. - Az első meccsen általában lassabban veszem fel a ritmust, de most minden jól sikerült, bár kicsit erőlködtem. Kiakartam ütni az ellenfelemet, ezért kicsit pontatlanok voltak az ütéseim, a 3. menetben testen megfogtam a srácot és rászámolt a bíró, de a kiütés végül elmaradt.
Az elődöntőben egy ukrán srác következett, akit a győriek igazoltak le, az első meccsét kiütéssel nyerte. - Kemény mérkőzésre számítottam, mert láttam korábban boxolni és elég nagy tempót diktált. Nagyon jól ment a bunyó, többször is tisztán közbe tudtam verni a támadásait és lábon kimozogtam, simán nyertem egyhangú pontozással. A 3. menetben megsérült a bal kezem, ezért kicsit megijedtem, hogy fogok boxolni másnap, de az ellenfelem nem állt ki ellenem az elődöntőben. Sparingoltunk 2-3 alkalommal az ob előtt, jól ismertük egymást, de sérülés miatt visszalépett a mérkőzéstől. Egy nap pihenő jót tett a kezemnek, a döntő napján már kevésbé fájt. A döntőben a csapattársammal kerültem össze. Tudtuk mindketten mire számítsunk, előre megterveztem egy taktikát, ami be is jött, egyhangú pontozással nyertem. Ezzel a győzelemmel megszereztem a harmadik felnőtt magyar bajnoki címemet.
A kövektező időszakban egy kis pihenő következik, kezdődik a vizsgaidőszak az egyetemen, ezért a tanulásra kell koncentrálnom. Januárban 15 napot edzőtáborozok Kubában, majd február első hetén indulok a Bocskai István Emlékversenyen.

Nagyon szépen köszönöm az edzőimnek a felkészítést, a támogatóimnak minden segítséget és a sok szurkolást!!!


« Vissza az előző oldalra!


Elérhetőségek

Hámori Ádám

9730 Kőszeg,

E-mail:
hamcsi_box@hotmail.com
Hámori Ádám - Magyar