Ifjúsági Európa Bajnokság, Rotterdam 2013

2013. augusztus 22., 19:17

Augusztus 12-19. között Rotterdamban rendezték meg az Ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokságot. A versenyen 36 nemzet 225 versenyzője vett részt. A magyar csapat mind a tíz súlycsoportban indított versenyzőt, köztük a kőszegi Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesület versenyzőjét a 81kg-os Hámori Ádámot. Ádám súlycsoportjában 20 versenyző indult. A 16 között a szerb Vidovic Ljubannal bokszolt, akit egyhangú, 3:0 pontozással vert, a második menetbe számolni is kellett az ellenfélre. A negyeddöntőben az éremért a holland Korving Royyal mérkőzött meg. Ezen a mérkőzésen, nem csak a téttel, hanem a hazai pálya előnyével is meg kellett küzdeni. Ádám jól vette az akadályt, nyomás alatt tartotta ellenfelét, végig írányította a találkozót,és nyert  egyhangú pontozással.Az elődöntőbe az örmény Sargsyan Henrik következett. A látottak alapján ettől a mérkőzéstől tartottunk a legjobban. Ádám határozottan kezdett, parázs mérkőzésen többször is megfogta ellenfelét és nyert 3:0-ra. Következett a döntő a junior világbajnok ukrán Mykhailov Vladyslav ellen. Ádám jól kezdte a mérkőzést, az első menetben jobb is volt ellenfelénél, a második menetben viszont az ellenfél dominált. Nagy küzdelemben egy döntetlen szagú mérkőzésen 2:1 arányban a bírók az ukrán versenyzőt látták jobbnak, így Ádám ezüstéremmel zárt.

-Ádám napról, napra jobban szerepelt, az elődöntőben bokszolta élete legjobb mérkőzését. A döntőben is jól bokszolt, ide is, oda is lehetett adni a mérkőzést. Nagyon elégedett vagyok versenyzőnkkel, aki jól fejlődik, remek úton jár, hogy nagy bajnok váljék belőle!
A magyar csapat egy arany, egy ezüst és két ötödik helyet szerzett, amivel az élmezőnyben végzett a roppant erős mezőnyben. Az aranyérmet a bajai 60kg-os Gálos Roland szerezte.

« Vissza az előző oldalra!


Elérhetőségek

Hámori Ádám

9730 Kőszeg,

E-mail:
hamcsi_box@hotmail.com
Hámori Ádám - Magyar