IV. Nemzetközi Jurisics Jótékonysági Ökölvívó Gála

2013. március 29., 11:20
Kőszegen minden év elején egyesületünk egy jótékonysági gálát rendez, aminek a bevételét adományként felajánlja. Az idei gála bevételét fele-fele arányban a Myrtil alapítványnak és volt ökölvívó edzőnknek, Nemes Emilnek „Csinginek” adományoztuk egy családi tragédia miatt. Szokásunkhoz híven most is vendégül láttunk, nemcsak az ökölvívó sport világából élsportolókat. Idén tiszteletét tette az Olimpiai bronzérmes Hatos Gábor birkózó, a szombathelyi többszörös világbajnok kötélugró klub, Balzsay Károly a WBO profi világbajnok, városunk veretlen középsúlyú bajnoka Szili István és a MÖSZ részéről szövetségi kapitányunk, dr. Kovács László.

A gálára nemcsak az ország minden részéből jöttek egyesületek, hanem a németországi Baden Württemberg tartomány rendkívül kemény válogatottja is eljött Steve Nichols csapatfőnökkel az élén. Az itthoni csapatok közül Egerből, Dorkó Péter vezetésével az ESI csapata, Törteli Ferenc, Füzesi Zoltán és Berki Ferenccel a KSI, a Csepeli B.C. Adriánnal, a Skorpió Varga Roland edzővel, Sopronból a születésnapos Egresits Tamás és Némedi Csilla a Gyevát Gyula Ö.I.-val, valamint a bajai Felsővárosi Ö.I. Gálos Tamással. Ezen neves egyesületek versenyzői ellen vették fel a kesztyűt, a Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesület tagjai, Varsányi Áron, Gombai János és Finesz Ernő vezetésével.

15:00 órától léptek a ringbe egyesületünk jövendő ökölvívó bajnokai, akik farkas szemet néztek a ringben a soproni Gyevát Gyula Ökölvívó Iskola és a szombathelyi Skorpió Boksz Klub kis bajnokai ellen. A kicsik (2000-2005-ös korosztály) bizony néha a nagyokat megszégyenítő elszántsággal és akaraterővel küzdöttek a ringben. Minden összecsapást a kilátogató közel 450 ember hangos tapssal jutalmazott.

 

Az első éles mérkőzésen junior 54 kg-ban a KSI bajnoka Berki Krisztofer az ESI bunyósával Balogh Elemérrel csapott össze. Berki pontozásos győzelmével zárult a csata, ahol Balogh nem adta olcsón a bőrét.

A második összecsapást ifi 60 kg-ban a csepeli Szabó Balázs és a szombathelyi Kiss Roland vívta. Roland az első menetet elvesztette, majd a második és harmadikat behúzta, így a bíró az ő kezét emelte a magasba.

 

Harmadikként egyesületünk kisfaludi szakosztályának versenyzője serdülő 43 kg-ban, Mátis Gergő, a bajaiak ifjú reménysége, Hojcska Kevin ellen lépett ringbe. Mindketten elsőéves serdülők, akik szép reménnyel vághatnak neki az idei diákolimpiának. A szorítóban Kevin kezdett erősebben és hangsúlyos ütésekkel bombázta Gergőt, ezért a a meccset beszüntették és kihirdették Kevin győzelmét.

Negyedik párként serdülő 56 kg-ban, a tavalyi OB-n bronzérmesünk, Jankó Krisztián nézett farkasszemet a csepeli Budai Renátóval. Ezt a szoros csatát Budai nyerte pontozással és a szakmai stáb neki szavazta meg a legtechnikásabb versenyzőnek járó különdíjat.

Ötödik párként egyesületünk versenyzője Ódór Attila junior 63 kg-ban bunyózott a a szombathelyi Szalay Gergő ellen bemutató mérkőzést.

Hatodik párként junior 75 kg-ban két első bálos lépett ringbe, tőlünk a többszörös bajnokunk, Hódosi Zsolt testvére, Gőcze Ferenc az ESI versenyzője Hajóka József ellen. Rendkívül hullámzó teljesítmény után, Ferenc kezét emelték a magasba.

 

Hetedik párként egy igazi ifjúsági nehézsúlyú csatát láthatott a közönség Koleszár Dénes SGY és Fehér Márió ESI között. Koleszár kezdte jobban az összecsapást, de Márió az edzői utasításokat betartva folyamatosan jött fel, ami a végső győzelmét is jelentette.

Nyolcadikként a szintén kezdő elit középsúlyú, 0 meccses Krajcár Tamás a soproni Kuzbelt Erik ellen húzott kesztyűt. Az összecsapás Tamás fölényes győzelmét hozta, a második menetben Erik sarka feladta a küzdelmet, repült a törölköző, végeredmény: AB a második menetben.

Szünetet követően a soproniak kiváló bunyósa, Bognár Gábor, aki most edzőként segíti egyesülete munkáját a KSI-s Urbán Ferenccel +91 kg-os súlycsoportban vívott bemutató mérkőzést 3x2 percben.

A 9. párként elit 75 kg-ban a mi Németh Gáborunk lépett a kötélnégyszögbe a soproni Eszes Imre ellen. Ezt a csatát Gábor nyerte pontozással, de nagyon meg kellet izzadnia a sikerért.

Tizedikként a szintén soproni Egresits István ifjúsági 69 kg-ban versenyzőnk Kaszás Tiborral nézett farkas szemet. Tibor az első két menetben dominált, a harmadikban kicsit kiengedett, de így is egyhangú pontozással nyerte az összecsapást.

 

11. párként egy igazi elit középsúlyú csatát láthatott a közönség a fordított alapállású ESI-s Tóth László és a tavalyi OB harmadik helyezett bunyósunk Tóth József között. József teljesítményén meglátszott a munka miatti kihagyás, László ütéseivel rendre megelőzte és végül nyert megosztott pontozással.

Tizenkettedik párként a 2011-ben még középsúlyban Elit OB ezüstöt nyerő Döbrösi Ádám három súlycsoporttal feljebb a KSI-s Szajkó Bélával csapott össze. A kemény ütésekkel tarkított összecsapást Ádám nyerte pontozással, valamint a legharcosabbnak járó díjat is hazavihette.

Az ezt követő szünetben az egyesületünk megköszönte Nemes Emil eddigi munkáját és megpróbáltunk mindenkit felkeresni és a ringbe szólítani, aki valaha is a mester irányítása alatt bunyózott. Ez sajnos nem sikerült, de így is szép számban tiszteletüket tették a gálán a volt versenyzői. Meglepetés várta az örökifjú mestert ugyanis kapott tőlünk egy, a tanítványok aláírásával dedikált kesztyűt és egy tablót, amin az első kőszegi gálától szinte az utolsóig valamint a nemzetközi és hazai versenyeken készült fotók voltak. A Magyar Ökölvívó Szövetség is kitüntette Nemes Emilt, aki idén lesz 70 éves. Ezt a díjat szövetségi kapitányunk dr. Kovács László adta át.

Ezen ünnepélyes köszöntő után kezdődtek a ligaválogatott mérkőzései, amit a zászlós csapatbevonulások előztek meg. A ringben a csapatok barátságosan köszöntötték egymást és adták át az ajándékaikat.

Elsőként ifi 51 kg-ban a mi tanítványunk Wurst Nikolett csapott össze a német Felicitas Vogttal. Az első menetben Felicitas egy hajszálnyival jobb volt Nikinél. A második menettől Niki bal felütésekkel rendre megfogta a normál alapállású ellenfelét, majd egy szép jobb horoggal eltalálta, a vezető bírónak számolni kellet Feicitasra. A 4x2 perces csatát versenyzőnk nyerte egyhangú pontozással.

 

A második ligaválogatott csatát ifi 56 kg-ban a KSI-s Szakály Alex vívta Nikiti Stephan ellen. Ezt a küzdelmes összecsapást a német fiú nyerte.

Harmadikként ifi 60 kg-ban a tavalyi junior országos bajnok egri Könnyű Richárd lépett a ringbe Dior Gainullin ellen. Ricsi ellenfele rendkívül erősen kezdett az első menetben, de nem talált fogást a mindig sikerre éhes országos bajnokunk ellen. A második menetben már számolni kellet Diorra, mert akkora verést mért rá Ricsi, majd nem sokkal a számolás után a német sarok bedobta a törölközőt.

A negyedik összecsapást ifi 64 kg-ban a tavalyi junior országos bajnoki bronzérmesünk Horváth Roland vívta Ivan Kischenko ellen. Az első pillanattól fogva egymásnak estek és kemény ütésekkel kínálták meg egymást testen-fejen. Mindhárom menetben fej-fej mellett haladtak, de végül Roland nyert megosztott pontozással.

Ötödikként a szintén tavalyi OB aranyérmes bajai Gálos Roland ifi 60 kg-ban küzdött Wladislaw Baryshnik ellen. Roli a mérkőzés előtt belázasodott, de így is vállalta a mérkőzést és milyen jól tette, ugyanis sok ütéssel tarkított mérkőzést nyert meg pontozással.

 

A hatodik ligaválogatott mérkőzésre ifi 64 kg-ban a kb. egy éves kihagyás után a KSI-s Pablo Antonio Artur Terre ellen bizonyított. A szorítóban rendkívül taktikusan bunyózó Antonio rendre belevert Artur támadásaiba és nyerte meg a mérkőzést.

Hetedik párként 17 éves, félnehézsúlyú felnőtt magyar bajnokunkat, Hámori Ádámot szólították a ringbe a német, de kubai felmenőkkel rendelkező Melvin Perry ellen. Az első két menetben Ádám dominált a szorítóba, kemény test-fej kombinációkkal állította meg a nagyon bizonyítani akaró német ellenfelét. A harmadik menetre mindketten visszavettek a tempóból de még így is hatalmasat küzdöttek. Ádám egyhangú pontozással nyerte meg ezt a félnehézsúlyú csatát. E csata résztvevői lettek a legjobb hazai és a legjobb külföldi versenyző külön díjazottjai is.

Egy rövid szünetet követően, amikor átadtuk az adományokat a Myrtil alapítványnak és Nemes Emilnek folytatódtak a mérkőzések.

 

A KSI-s Bársony Bernárd ifi 64 kg-ban lépett 8. párként a kötélnégyszögbe Daniel Kornmaier ellen. Berni a tőle megszokott okos bunyóval múlta felül ellenfelét.

Az utolsó mérkőzés hozta, szerintem a legnagyobb csatát ifi 69 kg-ban, ahol a KSI-s Berki Ferenc a német Anzor Magomedovval bokszolt. Itt meglátszott, hogy előzetesen kielemezték Magomedovot, mert egy pillanatra sem hagyták a németet a saját ütőtávjában bunyózni, aminek meglett a sikere, Ferenc 3:2-es pontozással nyert.

Ezúton szeretnénk megköszönni a tisztelt bíróknak, Dolmányos Józsefnek,Salamon Lászlónak,Császár Mátyásnak,Orosz Józsefnek, a német csapat bírójának és Kaczmarski Róbertnek a közreműködést valamint a csapatoknak és edzőiknek a sportszerű viselkedést. Továbbá a támogatóinknak, akik nélkül nem tudtuk volna megrendezni ezt a nemzetközi gálát.

Az észrevételek alapján a kilátogató közönséget maximálisan kiszolgáltuk és örülünk neki,hogy így e gála keretén belül,az ökölvívásokn keresztül mi is tudtunk segíteni másokon!

Írta:Finesz Ernő

 



 


« Vissza az előző oldalra!


Elérhetőségek

Hámori Ádám

9730 Kőszeg,

E-mail:
hamcsi_box@hotmail.com
Hámori Ádám - Magyar