U22 Európa-bajnokság

2017. július 14., 19:01
A romániai Braila-ban rendezték az U22-es Európa-bajnokságot, amelyre a magyar válogatott 8 versenyzővel utazott, 91 kg-ban Hámori Ádám képviselte Magyarországot.

A magyar válogatottban ott volt a kőszegi Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesület 91 kg-os magyar bajnoka, Hámori Ádám. Ádám súlycsoportjában 23 versenyző indult, köztük olyan versenyzőkkel, akik már a riói olimpián is részt vettek. A nyolcaddöntőben Ádám ír ellenféllel küzdött és nyert fölényesen, egyhangú pontozással. 
- Nagyon kellemetlen volt az ír srác, fordított alapállásban boxolt, így nehezebben találtam az ütőtávot, párszor rá is léptem a lábára a támadások közben, de próbáltam nyomás alá helyezni, ami sikerült is és magabiztosan irányítottam a mérkőzést. Az éremért az örmény, ifi olimpiai bronzérmes Manasyannal boxoltam. Az első menetben minden az én akaratom szerint alakult, majd a másodikban ritmust váltott és egy mélyütés után számolt is rám a vezetőbíró, ezért megintette az örményt. A harmadikban ismét magamra találtam, végül a pontozóknál döntetlen eredmény született, segédpontokkal nyert az ellenfél. Nagyon csalódott voltam a mérkőzés után, az intés után szinte biztos voltam, hogy engem hoznak ki a bírók, de nem így lett. Közel álltam hozzá, hogy 2011-es Európa-bajnoki érem mellé szerezzek egy újabbat kontinensviadalról. 


« Vissza az előző oldalra!


Elérhetőségek

Hámori Ádám

9730 Kőszeg,

E-mail:
hamcsi_box@hotmail.com
Hámori Ádám - Magyar